Hoppa till sidans innehåll
Foto: Stefan Hillblom 0.9.142

SGP så gick det

24 MAJ 2022 18:36
Tävlingarna är avslutade och några undrar hur det gick. Stefan Langer Tyskland vann den fysiska och polacken Witold Rozak vann den virtuella tävlingen. Fick det något genomslag på annat vis?
  • Skapad: 24 MAJ 2022 18:36

De tävlande var väldigt nöjda över arrangemanget, den välkomnande Boråsandan och de allra flesta uttryckte att de gärna kommer tillbaks om vi arrangerar en SGP kartaSGPflygningar2022Borås.jpgtävling igen, även om det bara blev tre tävlingsdagar. 

Du kanske inte riktigt har kläm vart våra gäster flög när de var här. Jag har sammanställt detta i weglide och skapat följande karta (klicka på kartan för att komma till weglide samlingen).

Själva den fysiska ordinarie SGP tävlingen vanns av Stefan Langer, som är en youtuber han redigerar mer material från Borås men hitintills är följande tre filmer släppta:

Vi testade också på att live streama tävlingsdagarna med youtube och twitcher var det drygt 1000 personer som tittade respektive dag och Ulrika höll ihop det riktigt bra:

Massmedialt så var det tufft att nå ut denna period men visst lyckades vi till viss del speciellt i samband med SR P4 Sjuhärad:

Tävlingsresultaten hittar du här.

Virtual SGP Borås 

Det var ju också en virtuell tävling. Tävlingen live streamades här hittar ni finalflygningen

94 registrerade sig och polacken Witold Rozak vann före norrmannen Arne-Martin Guettler Witold Rozak and Arne-Martin Guettler are the first pilots to qualify to the Virtual SGP World Final 2023! — FAI Virtual Gliding

Tack!

Ett stort tack till er alla som såg till att vi kunde genomföra en fantastisk SGP-tävling. Det är himla kul att få vara tävlingsledare i Borås, med så många medlemmar som sliter men alltid har ett fokus på att få alla att trivas. Tävlande och lag har samtliga tackat för våra insatser, både äldre och yngre har sagt att det är nog den mest välorganiserade segelflygtävlingen de besökt. Stort tack till er alla!
Skribent: Kjell Folkesson
E-post: This is a mailto link

Länk till externa sidan med info om presentkort och prova-på mm

Landningstävling 2021

Länk till SGP Borås

bokaonline

Länk till Luftfartsverkets AROweb

väder
Klicka här om du vill veta mer om presentkort
Klicka här om du vill veta mer om att prova på segelflyg

 


Vi folkbildar tillsammans med:
loggobild.jpg

Postadress:
Borås SFK - Flygsport
Vindgatan 9
50464 Borås

Kontakt:
Tel: 033254358
E-post: This is a mailto link

Se all info