Hoppa till sidans innehåll

Rapport ängsprojektet

11 JUN 2022 11:56
I måndags var vi sex pers och i onsdag tre som jobbade med att skapa ängsytor och röja invasiva växter. Vi blev såklart inte klara, men kom en bra bit på vägen. Planen är att få till en äng som ligger mellan dräneringsdikena i bana 04s början.
  • Uppdaterad: 11 JUN 2022 11:56

Det här kan du göra:

På staketet i bana 04s början har vi knutit en plastpåse. Därifrån och sydost ut (mot "vår" sida av fältet) fram till dräneringsdiket kan du ta bort lupiner - små som stora med, helst, hela rötterna. Skaka av rötterna, lägg i dubbla plastpåsar och knyt ihop ordentligt, kör till ÅVC och lägg i avsedd container (man får bara slänga 5 sopsäckar åt gången) eller ställ dem bredvid soptunnorna (så tar jag dem vid tillfälle) eller fråga om du får slänga i containern som ferieungdomarna har på grusplanen.

OBS: Lägg inte för mycket i sopsäckarna. Du (och jag) måste kunna lyfta dem själv! Skaka av rötterna ordentligt så minsta möjliga jord följer med så blir det inte så tungt.

Grepar och spadar står utanför vår klubbstuga, plastpåsar i en papperskasse innanför dörren. Behöver du handskar finns de i en röd låda i traktorgaraget.

Ställ mentalt in dig på att du behöver hjälpa till vid slåttern i början av aug! Vi måste vara fler som hjälps åt med detta och du får din möjlighet att göra en insats för den biologiska mångfalden. 

Bilden är från "publikytan" mellan taxibanan och staketet. Så fint vill vi ju att alla ytor runt fältet ska vara, till glädje för bin och andra insekter. 

Hälsningar Katarina

 
Uppdaterad kl 17:30
Skribent: Katarina Dorbell
E-post: Adressen Gömd

Länk till externa sidan med info om presentkort och prova-på mm

Landningstävling 2021

Länk till SGP Borås

bokaonline

Länk till Luftfartsverkets AROweb

väder
Klicka här om du vill veta mer om presentkort
Klicka här om du vill veta mer om att prova på segelflyg

 


Vi folkbildar tillsammans med:
loggobild.jpg

Postadress:
Borås SFK - Flygsport
Vindgatan 9
50464 Borås

Kontakt:
Tel: 033254358
E-post: This is a mailto link

Se all info