Hoppa till sidans innehåll

SGP VM-kval till Borås

10 MAJ 2017 08:31
Nu har vi fått besked. Fédération Aéronautique Internationale (FAI, som är det Internationella Flygsportförbundet), har tilldelat Borås Segelflyg en VM-kvaltävling i segelflygets GP serie 2018.
  • Uppdaterad: 10 MAJ 2017 15:54

– Det är en stor ära både för mig att få vara tävlingsledare och speciellt för föreningen att få en VM-kvaltävling. Det visar att vi sätter Borås på den internationella flygsportkartan, säger Kjell Folkesson som är en av landets bästa långdistansflygare.

– Långdistans är för mig det ultimata beviset att jag behärskar att segelflyga och använda naturens krafter på naturens villkor. Det är helt magiskt att med bara hjälp av solenergi kunna flyga distanser över 100 mil och stanna i luften över 10 timmar. Det är dock inte detta GP-tävlande handlar om. Det är en regatta start, alltså gemensam start och en bana som tar 1-3 timmar att flyga och den som tar sig runt fortast vinner. Med dagens teknik kan vi följa piloternas kamp i realtid, förklarar Kjell och fortsätter.

– Det är nionde gången mästerskapen arrangeras och det är detta de bästa segelflygarna i världen vill vinna då formen är mer publikvänlig än den traditionella. Vi i Borås skall se till att GP serien tar nästa steg som publiksport, så boka redan nu in era kalendrar 27 maj till 2 juni 2018 och kom till Borås flygplats och se upp till 20 tävlande, som kämpar om de två VM finalplatserna!

Detta är första gången Borås arrangerar en internationell (FAI) flygsporttävling. Borås Flygplats är på pappret ytterst lämpligt för denna tävlingsform, då det är max 20 tävlande. Borås Segelflygklubb hoppas kunna bevisa att vi klarar av tävlingen så att vi får möjlighet att arrangera fler GP tävlingar och varför inte arrangera själva VM finalen om något år!

Den nionde GP serien har totalt nio kvaltävlingar på tre kontinenter, finalen äger rum i spanska Cerdanya i mitten av september 2018.

Läs mer Sailplane Grand Prix på VM seriens officiella hemsida:
www.sgp.aero

Lär er mer om tävlingen titta på denna filmen:

https://vimeo.com/208135073

Se highlights från senaste VM finalen:

https://www.youtube.com/watch?v=m3heJS_N-SI

Borås Segelflygklubb är idag Sveriges aktivaste segelflygklubb. Allt från bredd i att klubben utbildar flest certifikat till elit där exempelvis årets juniorlandslag enbart består av boråsare är några exempel på detta. 

Skribent: Kjell Folkesson
E-post: This is a mailto link

Länk till externa sidan med info om presentkort och prova-på mm

Klicka här om du vill veta mer om presentkort
Klicka här om du vill veta mer om att prova på segelflyg

 


Vi folkbildar tillsammans med:
loggobild.jpg

Postadress:
Borås SFK - Flygsport
Vindgatan 9
50464 Borås

Kontakt:
Tel: 033254358
E-post: This is a mailto link

Se all info