Hoppa till sidans innehåll

Säsongsavslut och uppstart

28 OKT 2017 10:44
Idag så tar väl flygsäsongen mer eller mindre slut, flygplanen demonteras inför vinterunderhållet. Med detta startar även den andra delen av säsongen som handlar om att underhålla vårt fina material.
  • Uppdaterad: 28 OKT 2017 13:01

Vid nio snåret samlades många medlemmar i klubblokalen för att gå igenom demontaget av våra flygplan. Ulf Hansson inledde med lite uppsnack och gjorde en genomgång av vad som skall tänkas på inför demontaget innan man gick ut i hangaren för att plock isär maskinerna.

Denna aktivitet sätter ju punkt för den flygande delen av säsongen, men samtidigt är denna dag även ett startskott för underhållssäsongen.

Vinterunderhållet är en viktigt del av klubbverksamheten, det är här vi sätter grunden för hur bra nästa säsong kommer att fungera. Vi har många plan som skall passera genom underhåll i olika stadier under de närmaste månaderna.

Det är inte bara klubbens maskiner utan även alla privatägda plan som skall passera genom varmhangaren och då gäller det att underhållet flyter på.

Känner du att du kan bidra med en hand i underhållet så passa på att komma till klubben och ta del av denna del av verksamheten.
Du behöver inte känna att "jag kan inte något, vad kan jag bidra med", alla händer behövs det kan var enkla saker som demontage, polera & vaxa kropp och vingar till lite mer avancerade kontroller - vi lär dig under resan gång. 

Hör av dig till Ulf Hansson, 070 - 66 787 99, som ansvarar för underhållet om du vill ha mer info.
Oftast träffas underhållsgänget under måndag och onsdag kvällar.

Väl mött under underhållskvällarna.

Skribent: Gerth Eriksson
E-post: This is a mailto link

Länk till externa sidan med info om presentkort och prova-på mm

Landningstävling 2021

Länk till SGP Borås

bokaonline

Länk till Luftfartsverkets AROweb

väder
Klicka här om du vill veta mer om presentkort
Klicka här om du vill veta mer om att prova på segelflyg

 


Vi folkbildar tillsammans med:
loggobild.jpg

Postadress:
Borås SFK - Flygsport
Vindgatan 9
50464 Borås

Kontakt:
Tel: 033254358
E-post: This is a mailto link

Se all info