Hoppa till sidans innehåll

Rapport ängsprojektet

11 JUN 2022 11:56
UPPDATERAD info! Nu har vi under tre kvällar röjt lupiner. Glömde räkna men gissningsvis har vi samlat in 40-45 säckar! Planen är att få till en äng som ligger mellan dräneringsdikena i bana 04s början.
  • Uppdaterad: 11 JUN 2022 11:56

UPPDATERING: Tisdag 28 juni var vi sju pers som plockade bort lupin. Tack alla som kom! Bra jobbat. Vi blev klara med hela den planerade ängsytan + en bra bit utmed staketet mot norr. 

Tack till den som klippt stora områden med lupiner! Simon?

Det finns fortfarande tid några dagar att samla in lupiner innan de fröar, men jag kommer inte att kalla till fler kvällsröjningar. 

Det här kan du göra nu:

Ta en promenad utmed södra sidan (vår sida) eller gå från tankanläggningen på motorsidan och västerut på det vi ibland kallar publikytan. Här finns inte så mycket lupiner så med liten insats för vi en bra effekt.

Plocka lupiner, lägg i dubbla plastpåsar och knyt ihop ordentligt. Är ferieungdomarna där frågar du om du får slänga i deras container på grusplanen. De har hittills inte sagt nej. 

OBS: Lägg inte för mycket i sopsäckarna. Du måste kunna lyfta dem själv! 

Plastpåsar och handskar finns i en röd låda i traktorgaraget. Säg till mig, Katarina, om det börjar ta slut. Finns också en stor sopsäck med sopsäckar i bredvid soptunnan. Ta gärna den sorten som lager två.

Ställ mentalt in dig på att du behöver hjälpa till vid slåttern i början/mitten av aug! Vi måste vara fler som hjälps åt med detta och du får din möjlighet att göra en insats för den biologiska mångfalden. 

Bilden är från "publikytan" mellan taxibanan och staketet. Så fint vill vi ju att alla ytor runt fältet ska vara, till glädje för bin och andra insekter. 

Hälsningar Katarina

 
Uppdaterad kl 17:30
Skribent: Katarina Dorbell
E-post: Adressen Gömd

Länk till externa sidan med info om presentkort och prova-på mm

Klicka här om du vill veta mer om presentkort
Klicka här om du vill veta mer om att prova på segelflyg

 


Vi folkbildar tillsammans med:
loggobild.jpg

Postadress:
Borås SFK - Flygsport
Vindgatan 9
50464 Borås

Kontakt:
Tel: 033254358
E-post: This is a mailto link

Se all info