Hoppa till sidans innehåll

Kom igång med flygandet

29 APR 2017 17:30
Om du inte konverterat till de nya certifikaten så är det hög tid att göra det, vi hjälper dig. Detsamma gäller för dig som vill ta upp ditt flygande efter uppehåll eller om du har behov av PC/kontrollstart.
  • Uppdaterad: 29 APR 2017 17:36

Du vet väl om att villkoren för segelflygcertifikat ändras från och med nästa år då ett nytt regelverk träder i kraft. Förändringarna innebär att de som innehar nationella certifikat måste konvertera dessa till FCL certifikat innan 2018. Konverteringen kan idag göras helt gratis via segelflyget men från och med 2018 tar Transportstyrelsen över denna hantering och vi misstänker att det då kommer kosta en summa att konvertera certifikatet. Det är därför nu hög tid att konvertera S-cert till FCL innan året är slut. 

Andra förändringar som tillkommer under det nya regelverket är att större krav kommer att ställas på skolningen. Detta innebär att för dig som ännu inte avklarat din utbildning eller är i behov av kompletterande utbildning är detta kanske sista chansen att avklara den under nuvarande regelverk. Vi förutspår att det kommer bli betydligt mer komplicerat att ta certifikatet från och med nästa år med det nya regelverket. Vi kan även meddela att för dig som är över 50 år så har de medicinska kraven minskat något och ditt medical behöver idag bara förnyas vartannat år.

På Borås segelflygklubb försöker vi vara proaktiva för dessa förändringar och skickar denna information till alla medlemmar.  Många har redan konverterat sina cert men det är en hel del som fortfarande  flyger på nationellt cert. Dessutom är det ett antal medlemmar som låtit certet gå ut och därför erbjuder vi nu möjlighet att på måndagar/onsdagar i samband med kvällsskolningen återta det nationella certet för att hinna konvertera till FCL före årsskiftet.

Om du enbart behöver hjälp att konvertera ditt certifikat till FCL är det bara att höra av sig till mig eller att besöka klubben. Blanketter med mera finns nu att hämta i klubbstugan, OBS Segelflygchefen (Andreas N) eller Skolchefen (Hans F) behöver signera din ansökan innan du skickar in den och du behöver förutom giltigt S-cert uppvisa giltigt medical. 

För dig som vill återuppta segelflygning är vi intresserade att komma i kontakt med dig och du är välkommen att kontakta oss antingen via hemsidan, genom att svara på detta mejl eller genom att kontakta mig på numret i signaturen nedan. Om du är i behov av kompletterande flygutbildning eller behöver göra klart din utbildning för certifikat vill vi gärna ha din anmälan snarast för att kunna placera dig direkt i våra elevgrupper för detta året. Det är aldrig försent att anmäla sig men vi tillämpar principen först till kvarn i det fall vi får fler intresserade än vad vi klarar under skolkvällarna vilket kan leda till viss kötid vid många intresserade så hör gärna av dig så snart som möjligt.

Mvh
Johan Gustavsson
Borås Segelflygklubb
0704-26 13 32

Skribent: Johan Gustavsson
E-post: This is a mailto link

Länk till externa sidan med info om presentkort och prova-på mm

Klicka här om du vill veta mer om presentkort
Klicka här om du vill veta mer om att prova på segelflyg

 


Vi folkbildar tillsammans med:
loggobild.jpg

Postadress:
Borås SFK - Flygsport
Vindgatan 9
50464 Borås

Kontakt:
Tel: 033254358
E-post: This is a mailto link

Se all info