Hoppa till sidans innehåll

Tävlingen i hamn vi har fått tävlingsdag!

01 JUL 2013 18:41
–Etta, skrev Acketoft på Facebook så jag kastade mig in på Soaringspot och såg att jag vann. Underbart, förklarar Feringes Magnus Schön sin första dagsseger.

Boråsarna visade också framfötterna med bland annat dagsegrar i JSM och 2-sitsklassen.
  • Skapad: 01 JUL 2013 18:41

Tv dagsegraren David Gustavsson i JSM och till höger Hans Folkesson dagsseger i 2-sits
Väderväxlingar med växlande vind gjorde det väldigt besvärligt för deltagarna vid JSM och Västsvenska mästerskapen idag. Dessutom heltäckande moln, som kom in från sydväst och gjorde det nästintill omöjligt att ta sig runt banan. Det var väldigt svårt att nå Hundkapplöpningsbanan 6 km  från Viared. Det var bara två boråsare som lyckades.

– Jag gav inte upp när jag hamnade på lågan. Det var väl den stora skillnaden, förklarar David Gustavsson som vann dagen i JSM.

Flera hamnade på diverse fält i trakterna runt Rångedala (premiärutelandningar för juniorerna Erik Rudsmarj, Joakim Gustavsson och Gustav karlsson alla från Borås och alla bemästrade konsten fint), men där kämpade sig David upp och gick precis som fjolårsmästaren Jimmy Bengtsson mot Viared med hopp om att hitta en termikblåsa för att kunna gå ut till Hundkapplöpningsbanan.

– Jimmy trillade ner och jag hade tur och fann en blåsa på lågan runt Viared och den tog mig runt hela banan, berättar David glatt.

Vi kan konstatera att Davids träning ger han mer tur än andra.

– jag tackar David för att jag kom upp, berättar Hans Folkesson som idag flög tillsammans med Johan Pütter och vann 2-sitsklassen.

–Vi siktade på att komma hem till Viared och landa men vi såg bara moln och ingen solinstrålning i området så vi såg det som utsiktslöst att komma upp. David markerade termik över Borås vilket gjorde att vi kunde komma runt banan. Vi åkte ganska långt norrut för det var väldigt bra väder vid Billingen.

En och samma termikblåsa var skillnaden för att komma runt eller inte idag. Bland juniorerna  I klubbklassen segrade Feringes Magnus Schön och i 18-metersklassen Bengt Nilsson från Göteborgs SFK. Tävlingen fortsätter till på fredag, men vädretsmakter ser inte ut att samarbeta med oss, vi får se om det blir fler tävlingsdagar.

För fullständiga resultat besök

http://www.soaringspot.com/jsmdm13/results/

Skribent: Kjell Folkesson
E-post: This is a mailto link

Länk till externa sidan med info om presentkort och prova-på mm

Landningstävling 2021

Länk till SGP Borås

bokaonline

Länk till Luftfartsverkets AROweb

väder
Klicka här om du vill veta mer om presentkort
Klicka här om du vill veta mer om att prova på segelflyg

 


Vi folkbildar tillsammans med:
loggobild.jpg

Postadress:
Borås SFK - Flygsport
Vindgatan 9
50464 Borås

Kontakt:
Tel: 033254358
E-post: This is a mailto link

Se all info