Hoppa till sidans innehåll

Super Dimonan tillbaka

05 OKT 2019 10:01
Söndag 13 oktober kl 17 kör vi avrostningsträff för Super Dimonan
  • Skapad: 05 OKT 2019 10:01

 

Som vi tidigare informerat om är nu Dimonan tillbaka och i söndags hade vi ett lärar/tekniker möte där vi kom överens om vad som är viktigt vad beträffar handhavande av motor/propeller som nu är helt nya. Vi vet ju av tidigare erfarenhet att de är känsliga för hur man flyger och därför ska vi nu göra allt för att hålla underhållskostnader och stillestånd på minimum.
Just nu pågår den sista fintrimningen av Dimonan parallellt med att lärarna gör PC och egenträning.

För övriga medlemmar som har TMG-behörighet behöver huvuddelen PC och den kan flygas med Hans eller Peter. För att verkligen få in ett korrekt handhavande måste alla innan PC delta i en repetition av handhavande och checklistor där vi även gjort vissa justeringar gentemot tidigare. Vi kommer vid detta möte även att repetera den teori vi kör på motor/propeller och flyghandbok samt tips och råd vad gäller vinterflygning.

Första tillfälle är spikat till söndagen den 13 oktober 17:00 – 19:30ca i klubblokalen.

Beroende på deltagarantal kommer ytterligare minst ett tillfälle att bokas innan årsskiftet, men det återkommer vi om i slutet av oktober.

Deltagare i dessa möten är dels de som redan har TMG-behörighet men även de som påbörjat utbildning och genomfört teoridelen tidigare är välkomna.

 

För de som vill börja utbildning till TMG kommer vi att ordna ny teorikurs runt årsskiftet och ni ombeds anmäla intresse för fortbildning TMG på hemsidan.

 

Innan PC behöver flertalet genomföra ett antal starter med lärare för att komma i hygglig flygtrim och det är ok att genomföra DK-starter innan ovanstående repetitionsutbildning.

Hälsn

Hans

Skribent: Hans Folkesson
E-post: This is a mailto link

Länk till externa sidan med info om presentkort och prova-på mm

Klicka här om du vill veta mer om presentkort
Klicka här om du vill veta mer om att prova på segelflyg

 


Vi folkbildar tillsammans med:
loggobild.jpg

Postadress:
Borås SFK - Flygsport
Vindgatan 9
50464 Borås

Kontakt:
Tel: 033254358
E-post: This is a mailto link

Se all info