Hoppa till sidans innehåll

ERA instrumenten - V18

07 MAJ 2017 21:34
Vi får löpande uppdateringar till instrumenten från LXNavigation och applicerar dessa så fort som vi kan. Den senaste uppdateringen var ett steg framåt, men även ett steg bakåt
  • Skapad: 07 MAJ 2017 21:34

LXNavigation jobbar just nu hårt med att få ordning på de bekymmer som finns med ERA instrumenten. Som det är nu så fick vi en ny uppdatering under V18 och vi är lovade en ny uppdatering till slutet av V19.

Enligt LXNavigation ligger en release av simulatorn för ERA ganska nära - trolig release är inom 2-3 veckor. 

Den senaste uppdateringen, som lästes in lördagen 5/5, var ett steg i rätt riktning då allvarligt synkningsproblem mellan instrumenten i fram/baksits på DG500 adresserats, dock finns tyvärr fortfarande lite synk bekymmer kvar för kombinationen Zeus2.8-ERA57 i DG1000. Dessa skall adresseras i nästa uppdatering enligt den info vi fått.

En väldigt viktig sak som rättats är att vald polarkurva för flygplanet appliceras i det bakre instrumentet så nu stämmer höjdangivelsen för vilken höjd som behövs till brytpunkten.
Numera kommer även justering av tex McReady värde och ljudvolym för vario kunna göras från båda instrumenten och visas likadant fram/bak.

Tyvärr så har denna uppdateringen även introducerat nya bekymmer och förstört sånt som fungerade innan. Bla så har visningen av vindriktning/vindstyrka och termikcentreringshjälpen slutat fungera.

Under helgen har jag haft möjligheten att prova instrumentet under ca 3 timmar i luften och de nya buggar som hittats rapporteras till LXNavigation under början av V19.

Som jag skrev i mitt förra inlägg - Vi är inte i mål med dessa nya instrumenten, men jag har en stark tro på att detta kan bli bra. Efter hand som man använder dom så "växer dom" och jag tycker att dom är ganska intuitiva att lära sig.
Frågan är bara när vi ser dom som tillräckligt stabila - och framför allt när ni, våra klubbmedlemmar, känner att ni kan lita på dom.

Jag har ingen tid i DG1000 så jag kan inte ge någon information om Zeus2.8-ERA57 kombinationen då jag inte flugit DG1000 sedan instrumenten installerades.
Har du info om DG1000 så meddela gärna detta till mig.

Det är en stor investering som vi gör i ett nytt modernt instrumentsystem - ett av de tyngsta argumenten för denna investering, förutom att ha instrumet som fungerar, är att vi skall ha instrument med visning av luftrum.
Då vi har fått nya segelflygsektorer efter många år med samma utseende så gäller det att vi förhåller oss till dessa på ett professionellt sätt. De nya instrumenten är ett led i att hjälpa till att upprätthålla en bra flygsäkerhet och en bra relation till flygledningen på Landvetter genom att vi håller oss inom rätt områden.

Skribent: Gerth Eriksson
E-post: This is a mailto link

Länk till externa sidan med info om presentkort och prova-på mm

Landningstävling 2021

bokaonline

Länk till Luftfartsverkets AROweb

väder
Klicka här om du vill veta mer om presentkort
Klicka här om du vill veta mer om att prova på segelflyg

 


Vi folkbildar tillsammans med:
loggobild.jpg

Postadress:
Borås SFK - Flygsport
Vindgatan 9
50464 Borås

Kontakt:
Tel: 033254358
E-post: This is a mailto link

Se all info