Hoppa till sidans innehåll

Boråsare bemästrade torsdagens SM uppgift bäst

20 MAJ 2016 09:20
Feringe-SM fortsätter och vädret utmanar tävlingsledning och de tävlande fullt ut. Gårdagen bjöd på en andra tävlingsdag med en AAT på mellan 10-30 mil. Börje ledde racing länge, men när övriga gått i mål så startade Kjell och Hans om...
  • Skapad: 20 MAJ 2016 09:20

Det fanns inget mellan startlinjen och första arean när vi startade om kl 16:17, men runt Feringe var det möjligt att nå 1500 meter. Vi hoppades på att det gick att glida bort i första arean och komma tillbaks till Feringe och ta sig upp. Så var också fallet därefter fanns cumulusar där det steg så det bara var att flyga runt uppgiften.

Börje fick göra sitt glid mellan första och andra arean när han flög runt banan ett par timmar tidigare. För dagens utmaning var att ha is i magen och våga.

Tyvärr gav det inte många poäng totalt eftersom vi var ett fåtal som  flög över 10 mil, men tävlingsdag med Borås på första (Kjell/Hans) och andra (Börje) plats är ju trevligt.

Totalt leder Lidköpings Janne Nordh, Börje ligger fyra och Kjellhans på femte plats med en möjlig tävlingsdag kvar imorgon lördag.

För fulla resultat besök soaringspot.

Skribent: Kjell Folkesson
E-post: This is a mailto link

Länk till externa sidan med info om presentkort och prova-på mm

Landningstävling 2021

bokaonline

Länk till Luftfartsverkets AROweb

väder
Klicka här om du vill veta mer om presentkort
Klicka här om du vill veta mer om att prova på segelflyg

 


Vi folkbildar tillsammans med:
loggobild.jpg

Postadress:
Borås SFK - Flygsport
Vindgatan 9
50464 Borås

Kontakt:
Tel: 033254358
E-post: This is a mailto link

Se all info